Sanayiye ve Bölgeye Değer Katıyoruz, Geleceği İnşa Ediyoruz!
1935 yılında Manisa’nın Kula ilçesinde doğmuştur.
Kula’da küçük bir dükkanda işe başlayarak ilk helvasını odun ateşinde yapan Ünveren, helva ustalığını babasından öğrenerek ilerleyen zamanlarda Manisa’da oldukça bilinen bir marka haline gelmiştir.
Metin Ünveren markası ile sonraki yıllarda iş hacmini daha da genişleterek yeni fabrikalarla üretimi İzmir ve Salihli’ye ulaştırmışlardır.
Metin Ünveren’in torunları Ceylin Ünveren ve Batuhan Ünveren, bu lezzeti ilk günkü özveri ile 3. kuşak olarak devam ettirmektedir. Yurtdışı eğitimi sırasında, Drury Fruit şirketindeki deneyimlerine dayanarak tahinin yurtdışı kullanımının, en az yurtiçi kadar fazla olduğunu içeren bir büyüme ve açılma projesi yazan Ceylin Ünveren ile kardeşi ve aynı zamanda ortağı Batuhan Ünveren, genç fikirleriyle sektöre yeni nesil bir giriş yapmıştır.
Neden Metin Ünveren?
Metin Ünveren’i rakiplerinden ayıran ve hedef pazarda talep edilmesine sebep olan en önemli özellikler; marka bilinirliği, kalitedeki standart ve sürekliliktir.
Ürünlerin lezzeti ve doğallığı ise pazarda talep edilmesinin bir diğer önemli sebepleri arasındadır.
Helva, tahin ve susam üretimi yapan Metin Ünveren tarihçesi, 3 kuşak öncesine dayanmakta ve atalardan miras kalan geleneksel lezzeti hiç değiştirmeden marka ismi ve logoyu ölümsüzleştirerek torun Ceylin Ünveren tarafından tüketiciye sunulmaktadır.
Bunlara ek olarak Metin Ünveren markası, kurulduğundan bu yana kısa süre içerisinde günlük üretim kapasitesini arttırarak, üretimini;14 ton simitlik susam, 5 ton tahin, 5 ton helva, 2 ton lokum üretimine ulaştırmıştır. Yaptığı yatırımlar ile de daha çok istihdam ve devletimize daha çok katma değer sağlamaya devam etmek öncelikli hedeflerindendir.