SALİHLİ OSB'NİN YENİ YÖNETİMİ BELLİ OLDU
SALİHLİ OSB'NİN YENİ YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Friday, 06 August 2021

Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Müteşebbis Heyet toplantısında, Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nda yer alan ve yatırımcıların 3’te 1’inin işletme ruhsatı almış olması durumunda Müteşebbis Heyet’teki yatırımcıların sayısının 7’ye çıkacağı maddesine dayanılarak, yeni oluşuma gidildi.

OSB’de bulunan fabrikaların yetkilileri bu maddeye dayanarak, yönetimde söz sahibi olmak amacıyla Müteşebbis Heyet’e başvuru yapmış ve 24 Haziran’da yapılan Müteşebbis Heyet seçiminde Salihli OSB’yi temsil eden üyelerin sayısı 7’ye çıkmıştı.

Salihli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde 5 Ağustos tarihinde yapılan Müteşebbis Heyet Toplantısı’na Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, valilik ve belediye temsilcileri ile fabrika yetkilileri katıldı. Yapılan seçimde OSB’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Demir, Muhittin Bilget, Yunus Er, Teoman Durukan ve Hikmet Güreş.

Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra kendi aralarında yaptıkları seçimde Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mehmet Demir’i, Başkan Yardımcılığı’na da Muhittin Bilget’i getirdi.

Yeni dönemde Denetim Kurulu Erol Yaman ve İbrahim Karaca’dan oluşurken, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’na (OSBÜK) ise Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel’in yanı sıra Mehmet Demir ve Teoman Durukan seçildi.